Mi van most a Waldorfeszttel?

2020 tavasza óta sokat változott a világ…Találkozás, ölelés, kultúra, táncolás, s a közösség értéke és jelentősége előtérbe került, hiszen egy olyan világ jött el, ami hatalmas falakat emelt az emberek közé, és megváltoztatott mindent, ami addig természetes volt. Mint mindenben, így ebben is meg lehet találni a jót, hogy az egyensúly meglegyen. 2020-ban alkottuk meg B tervünket, a Waldorfeszt Nap-Éj eseményt, amelyet szintén tervezünk megszervezni 2021-ben is, azonban most a Zebegényi találkozásra koncentrálunk!

Hogyan készülünk? Kik jöhetnek be a rendezvényre?

Július 1-jén megnyitja a VIII. Waldorfeszt a kapuit, amely védettségi igazolvány nélkül látogatható! Állásfoglalásunkat itt olvashatjátok.
Négy napot töltünk együtt és sok újdonságot próbálunk ki idén! Tovább erősítjük összművészetiségünket, hiszen a zene mellett rengetegféle programmal várunk titeket! Színház, beszélgetés, előadás, civil programok, workshopok, verses és irodalmi programok, szabadidős programok, kézműves programok és komolyzenei programok. Mindent megteszünk, hogy ésszerű keretek között mindenki részt tudjon venni a fesztiválon és ez ne lehetetlenítse el a rendezvény létrejöttét. A szervezés sajátossága, hogy minél inkább időben alkotja a közösség, annál stabilabb és átgondoltabb lábakra kerül az esemény. 2021-ben nehéz a tervezhetőség, mert sok fontos információ ismeretlen, vagy csak későn derül ki, ezért néha több kört kell futni egy adott terület kialakítása közben. Érdemes minden létrejött rendezvényre ezzel a tudattal tekinteni idén.

Közösség és találkozás - Céljaink 2021-re

A 2021-es Waldorfeszt témája a találkozás és a közösség. Mit jelent a közösség? Milyen jelentősége van a közösségnek? Hogyan alkotunk közösséget? Hogyan értékeljük létünket, a találkozást, a személyes találkozást? Teret adunk a szabad találkozásnak, közösséget alkotunk, és beszélgetünk róla.
Sok új tapasztalatot gyűjtöttünk a 2020-as és a 2021-es évben egyaránt. Szeretnénk, ha ezekről beszélnénk, meghallgatnánk egymást, tapasztalatot cserélnénk, és akár megoldásokat is alkotnánk.
Ezek a céljaink 2021-re. Tartsatok velünk!