Szabadidős programok

Mozgás. Körülöttünk erdő, hegyek. Folyó! Szeretnénk megismerkedni velük, megköszönni nekik, hogy befogadnak minket. Vízre szállunk kenuval. Betekintünk a növény és állatvilágba a Börzsöny kalauz segítségével. Gyógynövényeket és gombát szedünk. Napkeltét nézünk. Napüdvözlünk, jógával.

07.02. Péntek
08:00-09:00 Hatha Jóga

Találkozó: Közrét
Megyeri Eszter
15:00-17:00 Földanya kincsei:
"gyógynövény-és gombatúra"

Találkozó: Infópult
Borgulya Gizella

07.03. Szombat
03:00-06:30 Napkelte túra

Találkozó: Infópult
Csányi Tamás
8:30-10:30 Jóga a hétköznapokban workshop

Találkozó: Közrét
Demeter Zita

07.04. Vasárnap
04:51-05:51 Jóga - 108 (vagy amennyi jól esik) napüdvözlet Megyeri Eszter
09:30-14:00 Kenuzás

Találkozó: Infópult
Kósa Péter
DNKYR outdoor


SZABADIDŐS PROGRAMOK LEÍRÁSOK 


Napkelte túra a Waldorfeszten! 

Egész évben követjük a hold és a nap mozgását!

Ritmust ad, kíséri életünket...

Nekiindulunk a közeli erdőnek,

hogy egy kilátópontot fölkeressünk, ahonnan megtekinthetjük a napkeltét, és a vele járó színkavalkádot.

● Táv: 6 km

● Találkozó: 07.03. szombat 03:00 hajnalban az Infopultnál.

● Visszaérkezés: 06:00 Szőnyi Tábor

Tartsatok velünk!


Jóga - Megyeri Eszti 


Sziasztok !

 

Engem Megyeri Eszternek hívnak, 24 éves vagyok és jelenleg Budaörsön élek a két cicámmal.

Egyébként nem vagyok pesti, életem nagy részét idáig egy kis faluban, Szálkán töltöttem, Tolna-megyében.

Itt Pesten most egy IT cégnél dolgozom, emelett vagyok végzett Hatha Jógaoktató már 2018 óta.Ezeken kívül szabadidőben rengeteget vagyok  természetben, imádok főzni,sütni,zenével foglalkozni és táncolni!

2018 Októberében végeztem a hűvösvölgyi Sivananda Jógaközpontban, azóta lelkesen tartok ott is órákat, meg ahol éppen szükség van rám!

Amit errre a kedves fesztiválra hoznék nektek, az egy Hatha jóga gyakorlatsor egy tradicionális Sivananda jógaóra keretein belül levezényelve . Az ászanák ( gyakorlatok ) , amelyeket meg fogtok tanulni nem dinamikusak, hanem inkább a légzéssel összehangolt, kitartott mozdulatok. Praktikákat fogok mutatni nektek arra, hogyan indítsátok tökéletesen a napot és ami a legfontosabb, hogy hogyan tartsátok gerinceteket a lehető legegészségesebben ( mivel a fiatalság kulcsa a tökéletes gerinc) . Ha belefér az időnkbe, mutatok egy-két energetizáló légzőgyakorlatot is.  Akármilyen kérdésetek lesz majd a jógával kapcsolatban, szívesen válaszolok, ha lesz időnk beszélgethetünk is. Hozok majd magammal egy illusztrált könyvet, ami alapján oktatok, hátha megtetszik nektek is.


Jóga a hétköznapokban workshop - Demeter Zita

 

A Jóga rendszere ami magába foglal több területet, úgy mint fizikai és szellemi, lelki gyakorlás, táplálkozás, s még sorolhatnánk egy komplett életviteli módszerként is értelmezhető. Az Ájúrvédával karöltve egy kiegyensúlyozottabb, harmónikusabb irányba koordinálhatja a gyakorló mindennapjait. Persze ezen  a területen is rendszeres megélésekre, tapasztalásokra, gyakorásra van szükség, ahhoz hogy változás következhessen be. “Az élet értelme, hogy az ember kiköpülje magából a legmagasabbat. Ez a művelés az egyetemes ember küldetése és feladata, de a feladat teljesítésének dicsősége nem az emberé. Minden embernek határozottan megjelölt helye van a sorsban és feladata a világban. Ezt a helyet nem hagyhatom el, s ez alól a feladat alól felmentést nem kaphatok. Ez az éber vállalás: a jóga.” Hamvas Béla így fogalmaz a jógáról. Fogalmazzuk meg mi is, akár az ő gondolatai mentén, akár saját megélésieink által a jógát és azt, ahogy a hétköznapjainkban éljük esetleges vállalásainkon keresztül, ha vannak. A 2 órás workshop tartalmaz ászana (testtartás) gyakorlást, meditációt, légzéstechnikákat  és sok beszélgetést is. Szeretettel várlak!


Az oktató: Demeter Zita

Gyerekkorom óta foglalkozom filozófiával, vallásokkal és harcművészettel. Ennek az oka, hogy egyházi középiskolát választottam. Viszont gyakorlatban első harcművészeti edzésemre csak a Budapestre költözésemkor jutottam el 2007 tájékán, huszonéves koromban. A jógát napi rendszerességgel 32 éves korom óta gyakorlom, 2015-től tanítom. Sok tapasztalatot társítok hozzá mentális, fizikai és terápiás szinteken egyaránt. A jóga számomra őszinteség, kapcsolódás, forma, s tartalom. Egyszerre minden és semmi.


Közösségi reggeli


Újra a Waldorfeszten a Közösségi Reggeli!

Meghitt szeretet-reggeli a táborban, felébredés utáni filozofálás, paplanból kimászva egy kis pirítós. Hozz magaddal valami finomat, adj és végy a közös asztalról! Mi biztosítjuk az életmentő kávét, némi kencét egy-két zöldséget. 

Neked már csak el kell jönnöd az áttáncolt estéd után, hogy kávés poharat markolva megismerd a mosolygó felébredő többi táborlakót, és elmesélhesd, hogy milyen volt végre és újra ez a nyár.


Földanya kincsei: "gyógynövény-és gombatúra"

Borgulya Gizella


Borgulya Gizella vagyok, Budapestről költöztem a szívemnek kedves Börzsöny lábához, ahol gombaszakellenőrként és gombászként kezdtem el dolgozni. Nagyoroszi harmóniájában megszületett kisfiunk, így már családként járjuk az erdőt ehető és gyógyító kincseket keresve. A sokaknak jól ismert Termik Tábor ihlette a vállalkozásunk nevét: Földanya Kincsei. A Fesztiválon egy könnyed séta során ízelítőt kaphat minden résztvevő az életmódunkból és igyekszem megmutatni, hogy mennyi kincset rejt az erdő. 


KENUZÁS 

DNKYR - Waldorfeszt 

Ipoly-Duna egynapos kenu túra


Könnyű egynapos, kezdők számára is alkalmas evezés a vadregényes Ipolyon és a Dunakanyar festői szakaszán.


Zebegényben a strand melletti parkolóban találkozik a csapat 9:30tól, ahol mindneki megkapja az evezőlapátokat, mentőmellényeket. Innen közösen, bérelt busszal megyünk fel a túra kiinduló pontjáig, Ipolytölgyesig. Kialakítjuk a négy fős evezős csapatokat, kiválasztjuk a túrakenuk kormányosait és szükség szerint a kezdőknek elmagyarázzuk és bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat. 


Ipolytölgyesről a gát alól indul a túra és nagyjából 5 hajós csoportokban evezünk végig az folyó vadregényes szakaszán. Az első szakasz Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydanásd - Ipoly torkolat útvonalon halad, egy pihenő van betervezve és a csapat tempójától függően 4-5 órát vesz igénybe. 


Az Ipoly torkolatánál tartjuk az ebéd pihenőt. Ez egy nagyobb szünet, ahol tábortüzet gyújtunk és az előre előre elkészített és odaszervezett, vega, bográcsos ételt elfogyasztjuk. Igény szerint itt 1-2 órát töltünk el ahol a pihenés mellett tollasra, frizbire, focira is lehetőség van.


A túra harmadik része az Ipoly torkolattól, a Dunakanyar  legszebb részén, Szob, Zebegény, Dömösi átkelő, Nagymaroson útvonalon halad végig. Az Ipoly vadregényes hangulata után a Dunának ez a szakasza igazi folyami kenuzást biztosít, csodálatos panorámával. A csapat egy-két órán belül eléri a túra végcélját, Nagymarost.


Waldorfeszt 2021 három napos bérlettel rendelkezőknek 6.500,- Ft., anélkül 12.500,- Ft. Az ár tartalmazza a hajók bérlését, a szükséges eszközöket, a hajók szállítását, az utasok szállítását a túra kiinduló pontjára és a a meleg bográcsos ebédet. A túrán végig lehetőség van hűtött italok fogyasztására, azonban a csomag ára nem tartalmazza ezeket. A túrára a jegyeket csak elővételben lehet megvásárolni június 26-ig.


Az Ipoly vízállásától függően előfordulhat, hogy a folyó nem hajózható kenukkal. Ez esetben a túra nem marad el, hanem a fenti feltételekkel, esztergomi indulással - Garam delta - Ipoly torkolat (ebéd) Zebegény - Nagymaros útvonalon halad végig.


Event linkje: http://dnkyr-outdoor.kosaconsult.de/event/126/