Állandó workshopok

Börzsöny színpad

Milyen workshopokra számíthattok? Kézművesség, civil szervezetek workshopja, zenélés, alkotás, bűvészkedés, beszélgetés. Használhatjátok majd a kezeteket, a fejeteket, s a szívetek is!

Időszakos workshopok

07.01. Csütörtök
00:00 Irodalmi szeminárium

versekkel és novellákkal

Pertics Gergő, Waldorf tanár
Találkozó az infópultnál!

07.02. Péntek
11:00-12:30 Irodalmi szeminárium

versekkel és novellákkal

Pertics Gergő, Waldorf tanár
Irodalom

Helyszín: Naplemente dűlő
13:00-14:00 Drámás workshop

Sudár Imola és Horváth Csilla Riegel Marcell
Dráma

Helyszín: Naplemente dűlő
14:30-15:30 A méhek nem csak táncolnak

Hevesi Mihály, Méhész wokrshop & előadás
Mesterség

Helyszín: Naplemente dűlő
15:45-17:00 Miazen(e) Lukács Zsuzsanna & Kovács Réka & Lantos Iván (Kolinda) Ha jól elő van készítve a Föld
(ásás, gyomlálás óvatosan) lehet vetni, aztán
foglalkozni kell vele SOKAT.
Föld - Ritmus!
Melódia
Harmónia
Mindenki a maga dolgát végzi,
ha sikerül ÖSSZETALÁLKOZUNK.


Helyszín: Naplemente dűlő
17:30-18:45 Szülési szabadság
avagy mit jelent a szabadság a szüléskor
Beszélgetés

Nováky Rita és Király Kati szülésznőkkel

Helyszín: Naplemente dűlő
18:15-19:15 Élő csatornáink tisztítása - offline rezervátum Helyszín: Offline rezervátum

07.03. Szombat
10:00-11:00 Irodalmi szeminárium

versekkel és novellákkal

Pertics Gergő, Waldorf tanár
Irodalom

Helyszín: Naplemente dűlő
11:00-12:30 Euritmia

Póder Galina
Szép ritmus

„Mit málló kőre nem bizol:
mintázd meg levegőből.
Van néha olyan pillanat
mely kilóg az időből,”
Weöres Sándor


Helyszín: Naplemente dűlő
12:30-14:00 A méhek nem csak táncolnak

Hevesi Mihály, Méhész wokrshop & előadás
Mesterség

Helyszín: Naplemente dűlő
13:00-14:00 Drámás workshop

Sudár Imola és Horváth Csilla Riegel Marcell
Dráma

Helyszín: Naplemente dűlő
14:00-15:15 Kövesdi Nóra - Szociális érzékenyítés Beszélgetés

Helyszín: Naplemente dűlő
15:00-16:30 Mit jelent a szabadság az életünkben? Játék, gyakorlat,
beszélgetések
a Magyarországi
Bernard Lievegoed
Biográfia Intézet munkatársaival

Helyszín: Naplemente dűlő
16:45-18:00 (Ön)korlátozások a szexuális életembe Poli Lili mesél a saját útjáról, felismeréseiről, majd Titeket is behív egy őszinte beszélgetésbe

Helyszín: Naplemente dűlő
20:00-21:00 Közös dobolás Méhes Csabával Zene és ének! Afrikából!

Helyszín: Naplemente dűlő


ÁLLANDÓ WORKSHOP LEÍRÁSOK 


Tetoválás - Urbantats


Sziasztok!

Kovács Orsi vagyok, idén érettségiztem a Regionális Waldorf Gimnáziumban. Nagyjából másfél éve kezdtem el stick and poke tetoválásokat készíteni, eleinte csak hobbiból, de aztán egyre inkább kezdte kinőni magát a dolog és mostanra már szinte minden nap jönnek hozzám tetkóztatni. A stick and poke különlegessége, hogy nem géppel dolgozom, hanem ugyanazokkal az eszközökkel, de kézzel készítem el a mintákat, ami számomra egy sokkal személyesebb és szerethetőbb megoldás. A végeredmény viszont ugyan olyan, mint egy gépi tetkó. 

Instagramon megtaláltok urbantats néven, ott is van kirakva sok vihető minta, de természetesen hozott mintát is szívesen vállalok. A fesztiválra is viszem majd kinyomtatva a rajzaimat, amiből lehet szemezgetni, vagy egyszerűbb mintákat helyben is meg tudok tervezni. Ha valaki már előre tudja, hogy szeretne majd tetkót, az nyugodtan írhat és akkor biztosan nem marad le!


Zöld fesztivál neszeszerbe valók

 

Udvarnoki Tünde

 

Hogyan lehetsz tudatosan jelen egy fesztiválon? A te lazulásod hogy nem lesz fullasztó a környezetednek sem? A zöld fesztivál neszeszer bemutatóval tippeket adunk, mit vigyél magaddal, hogy kevesebb szemetet termelj és egészségesen tisztának érezd magad.

 

A fesztivál neszeszerbe kevés alapanyagból olyan tisztálkodási ötleteket adunk, amik segítenek a test/arc és hajápolásban, napvédelemben, rovarcsípésben és az általános higéniában.

Szeretném nektek bemutatni a kis utazó neszeszerem tartalmát és három dolgot el is készítünk helybe bele. 

Gyógynövényes rovarrisztót ami segít harmóniában együttélned a rovarok világával(:) és egyben napégés utáni segítség is.

Napvédő testápoló tömb/krém, amivel megvéded a bőrödet a napégéstől és az idő előtti öregedéstől.

Aloes kézfertőtlenítő amivel egyszerűen tudod fertőtleníteni a bőröd ahol pont vagy. 

 

A foglalkozást Udvarnoki Tünde tartja, aki 10 éve a fenntartható városi életmód felfedezésébe fogott és azóta is kitartóan keresi az egyszerű növényi/natúr/olcsó megoldásokat bőrünk, hajunk, ruhánk, lakásunk ápolására. 

 

Foglalkozáshoz alapanyag hozzájárulás: 500 ft ( ? ennyibe kerülnek az üvegek és kupakjaik kb)

 

Kérlek ha tudsz hozz magaddal tiszta kis tégelyeket, kicsi befőttesüvegeket, sprayes üvegeket az alkotásaidhoz. De mi is hozunk nektek.   


Henna


Tóth Krisztina


Hennafestő alakomban immár nyolc éve adok formát a szabad inspirációknak és a vendégek kéréseinek egyaránt. Természetadta anyagok tisztaságával dolgozom, mert a hennapasztát magam keverem. Túllendülve a kovidos frászon (mármint a másokén) egyre növekvő bátorságom a festésben is érzem. Életöröm van, Emberek, gyertek hennázkodni.


Zsonglőrködés


Ónodi Bence vagyok, 11.-es tanuló a Regionális Waldorf Gimnáziumban. 10 éve kezdtem és 10 labdával tudok zsonglőrködni. Nem számít, ha még soha nem próbáltál zsonglőrködni, ha ügyetlennek tartod magad, mert itt az ideje, hogy ez változzon! Egy labdával kezdünk és meg fogsz lepődni, milyen gyorsan a három labdás gyakorlatnál találod magad. A zsonglőrködés egy elég összetett és rengeteg mindent fejlesztő tevékenység, amit bárki meg tud tanulni. Persze ha már tudsz 3, vagy még több labdával zsonglőrködni, akkor is gyere és tudok még menőbb dolgokat is mutatni. A labda mellett lesz zsonglőr buzogány és karika is. Szeretettel várlak csütörtök délután, pénteken és szombaton 11-től 5-ig és vasárnap délelőtt.


Társasjáték sarok 


Vers Réka Ágnes vagyok, most végzett, 20 éves diák, aki ovis kora óta élvezettel tapossa a Waldorf ösvényeit. Szabadidőmben nagyon szeretek társasozni a barátaimmal, vagy akár idegenekkel is, mivel úgy érzem a játék gyorsan megszünteti az emberek közti gátlásokat és nyitottá, kommunikatívvá teszi őket, lehetőséget ad a közös nevetésekre,ami igazán fontos számomra. A feszten sok-sok játékkal és élménnyel várlak, gyere és játsszunk együtt valamit!


Sakk sarok 


Sziasztok! Nagy Milos és Seres Lídia vagyunk, mindketten waldorfosak. Egy évesmunka keretében szeretnénk sakk lehetőséget nyújtani minden szintű érdeklődőnek. Komoly, vagy baráti meccsek ellenünk, barátok vagy ismeretlenek ellen. Minden nap megtalálsz minket és ha ez nem lenne elég, akkor szombaton 14:00-kor várunk téged egy versenyre is!

Izgatottan várunk mindenkit, hiszen nem csak a játék, hanem a társasági élmény is számít!


MAGMA Tüzikovács Workshop


Mecseki Balázs vagyok,

a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium volt diákja.

Öt évig tanultam a kovácsolást Hencz Vilmos Patkoló és Díszműkovács mestertől. Részt vettem már több tüzikovács bemutatón a mesteremmel és önállóan is: több ízben a Nemzeti Vágtán, a Kolozsvári Magyar Napokon,  adventi vásáron és a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban workshopokon és 2019. évben a Waldorfeszten is.

Gyerekkorom óta foglalkoztat, hogyan lehet egy rideg kemény anyagot a tűz segítségével egyetlen kalapáccsal formázni. Létrehozni egy míves tárgyat, vagy akár egy használati eszközt, ami hordozza a kéz érintésének az erejét, ezáltál a szemet és a lelket is gyönyörködteti.

 

Láttál már izzó vasat?

Találkoztál már a tűz erejével?

Most mindezt átélheted a MAGMA tüzikovács műhely bemutatóján.

Gyere, próbáld ki és hagyd, hogy hasson rád! 

Várunk téged szeretettel Honfi Balázs kollégámmal!


A részvétel feltétele zárt cipő és balesetvédelmi nyilatkozat kitöltése.


A méhek nem csak táncolnak – előadás és workshop


1. és 2. nap előadás és workshop

Miért táncolnak a méhek? Miért szuperorganizmus a méhcsalád? Hogyan hoznak egységes döntést pl. rajzáskor? A méz miért megkülönböztetett élelmiszer és édesítőszer? Milyen fontos hatóanyagoknak köszönheti azt, hogy akár diabeteszesek is fogyaszthatják illetve, miként segíti az immunrendszerünket és pusztítja el a nyálkahártyánkon a bennünket megtámadó kórokozókat? Hogyan fogyasszuk, hogy ezt a hatását teljesen ki is tudja fejteni? Mit tehet, aki allergiás a mézre? Miért fogyasszanak vegánok is igazi mézet?! Továbbá bevált egyszerű mézes receptekkel és kevésbé ismert méhtermékekkel is megismerkedhetünk, mint amilyen a propolisz, méhkenyér, méhméreg, méhpempő, kaptárlevegő. Egy bemutató üvegkaptár falain keresztül megfigyelhetjük, hogy mi a különbség a dolgozó, a hereméh és a méhanya között. Miért hatszögletű a méhsejt és valóban olyan pontos-e? Hogyan készítik a méhek? Kis szerencsével épp kikelő méheket is láthatunk, beszippanthatjuk a méhek és a kaptár illatát.


Előadó: Hevesi Mihály, méhész-tanár, újságíró és a Bees Help Fight Viruses című könyv szerzője


Élő csatornáink tisztítása és bionet - offline rezervátum 


Mi emberek ráfűződtünk a monitorra. Egyre gyorsabb tempóban és egyre szélesebb spektrumban nyel el minket a virtuális világ.

Évezredek alatt felélesztett és fejlesztett képességeink sorvadásnak indultak, és eltűnőben vannak. A most születő gyerekeket applikációk, és képernyőt simogató felnőttek nevelik.

Ennek az evolúciós léptékben mérve vadonatúj és lehengerlő léptékű folyamatnak minden komolyabb kritika és mérlegelés nélkül adjuk át magunkat és gyermekeinket..

Egy szó mint száz, élő csatornáink napról napra jobban bedugulnak. Mozgalmunk célja kitisztítani őket!

Ezért olyan offline események szervezésébe kezdtünk, amik a nem-virtuális világban való megerősödést tűzték ki célul. Az akciók közben deklaráltan és egyszerre kikapcsoljuk a telefonjainkat, és dokumentálás absztinenciát folytatunk. Be kell valljuk ez nagyon szokatlan érzés , ezért türelmi időt hirdettünk magunknak. Valahogy úgy használjuk a virtuális világot az élőcsatorna tisztítás mellett , mint az első lokomotív fejlesztői ,akik a próbavonatozás után még lovon mentek haza, vagy a telefon feltalálói ,akik még táviratban beszélték meg a fejlesztés részleteit.


Keressétek az offline rezervátumot a Waldorfeszten