Házirend

A Waldorfeszt egy olyan rendezvény, ami a szabadság, béke, nyitottság és egymás tisztelete jegyében szerveződik meg évről évre. Azzal, hogy eljössz a Waldorfesztre, ezeket az eszméket te magad teremted, és kérjük, hogy azt, amit közösen létrehozunk, tiszteld, és ne rombold. Örülünk, ha együtt vagyunk és ti is hozzátesztek a Waldorfeszthez!

Belépés

A belépő átvételével elfogadtad a rendezvény és a helyszín házirendjét, melynek megszegése a rendezvényről való kizárást okozhatja.

A Waldorfeszt 2022.06.23-án, csütörtökön 14:00-kor nyitja kapuit és 2022.06.26.-án vasárnap 18.00-kor zárja.

A fesztiválra belépni csak érvényes karszalaggal lehet, melyet a bejáratnál tudtok átvenni. Elszakadt, sérült karszalagokat, kérjük, az infó pultnál jelezzétek. A rendezvény alulról szerveződő, kis költségvetésű, nekünk nagyon sokat számít az, ha tényleg megvásárolod a belépőt, ugyanis ezzel is támogatod a mi munkánkat.

A Waldorfeszt mindenki számára nyitott, azonban a belépésnek vannak korhoz kötődő korlátjai. A rendezvény 12 év alatt ingyenes, 16 éves korig csak szülői felügyelettel lehet belépni a rendezvényre. 18 év alatti vendégeinket alkoholtartalmú itallal nem szolgáljuk ki.

A helyiek számára külön kedvezményt biztosítunk, ezzel szeretnénk kifejezni hálánkat, hogy befogadnak. Zebegényi lakosok számára lakcímkártya felmutatása ellenében 2 500 Ft/nap/fő áron biztosítjuk a napijegyet, melyet csak a helyszínen lehet megváltani.

A kedvezményeket csak a megfelelő jogosultság igazolása után áll módunkban elfogadni.

Mindennek a kulcsa a mérték. Szerintünk akkor működik ideálisan egy fesztivál, ha mértéktudóan viselkedünk. Erős alkoholos befolyásoltság alatt lévő embereket a rendezvényre nem engedünk be.

A rendezvényre bármilyen alkoholos italt behozni tilos. Érdemes tudni, hogy egész éves nagy munkával készülünk arra, hogy a Wfolt italpult a rendelkezésetekre álljon, ezért a rendezvény alapjául az szolgál, ha ott fogyasztotok! 

Ivóvizet, üdítőt és ételt be tudtok hozni a rendezvényre! 

A pénztártól való távozás után a jeggyel, a fizetett illetve a visszaadott pénzösszeggel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el!

Mindenki saját felelősségre vesz részt a rendezvényen.

A Waldorfeszt területére belépni vagy kilépni csak a kijelölt helyeken szabad, az arra nem kijelölt helyeken tilos és veszélyes is. A fesztivál gyönyörű környezetben kerül megrendezésre, ezért kérjük, hogy csak a kijelölt helyeken tartózkodjatok, és óvjuk környezetünket, vigyázzunk az erdőre, Zebegényre.

Szabályszegés esetén a szervezők indoklás nélkül kizárhatják a szabálysértőt a rendezvényről! Tudjuk, hogy a mi közönségünk barátságos, eddig soha semmilyen probléma nem történt, tartsuk is meg jó szokásunkat.

A Waldorfeszt területére járművel behajtani tilos, kivéve, akiknek külön engedélyük van. A fesztivál közel van Budapesthez, így érdemes a vonatot, vagy a bicikliteket igénybe venni. A biciklizést és minden környezettudatos megoldást támogatunk, és Zebegényben jól is jön, ha ott van a biciklitek!

 

Fesztiválozás

Mindenféle kábítószer használata tilos. Bármilyen erős alkoholos befolyásoltság, kábítószer hatása alatt lévő fesztiválozót a szervezők indoklás nélkül kizárhatják a rendezvényről.  Legyünk tekintettel egymásra!

Fiatal vagy és kíváncsi? Türelem! A rendezvényen 18 év alattiaknak tilos az alkohol fogyasztása. A pultnál dolgozó személyzetnek joga van az életkor igazolását szolgáló okmányt ellenőrizni.

A rendezvény semmilyen hozott tárgy után nem vállal felelősséget! Amennyiben elhagytál valamit, vagy találtál valamit, kérjük, azt az információs pulthoz vidd el, vagy keress meg egy szervezőt a problémáddal. Amennyiben elhagytál valamit, az információs pultnál érdeklődj.

Különösen szeretjük, hogy ezidáig az egyik “legtisztább fesztivál” jelzővel illettetek bennünket. Ez részben annak köszönhető, hogy ügyelünk a szemétre, részben pedig nektek, hogy ügyeltek arra, hogy ne szemeteljetek, és használjátok a kihelyezett szelektív szemeteseket!
Nagy lehetőség, hogy Zebegény befogad minket, és hogy a Szőnyi Táborban lehetünk. Tartsuk ezt tiszteletben, és figyeljünk a környezetünkre, hogy még sok éven keresztül Zebegényben lehessünk.

A fesztivál területén belül is ügyeljünk arra, hogy éjszaka többen már alszanak a táborban, így legyünk tekintettel a hangerővel is rájuk, a fesztivál területéről kilépve pedig mindenkit megkérünk, hogy ügyeljen arra, hogy Zebegény utcáin halk legyen a lakók nyugalmának érdekében. Ez is fontos alapja annak, hogy a Waldorfeszt még Zebegényben lehessen hosszú ideig.

Egymás testi épségére mindenki köteles figyelni. Bármilyen testi épséget veszélyeztető jelenséget észlelsz, azonnal jelezd a szervezőknek. Aki veszélyezteti a fesztivál vendégeit, illetve a szervezők úgy ítélik meg, hogy veszélyezteti a rendezvény biztonságos lebonyolítását, azt indoklás nélkül kizárhatják.

Bármilyen rongálás esetén az okozó köteles állni annak javítási költségeit! 

Egészségügyi probléma esetén 0-24-ben keresheted a térképen jelölt egészségügyi ponton szolgáló orvosokat, vagy a szervezőket.

S.O.S-ben hívható számok: +36 30 665 5944  vagy + 36 30 454 3128.
Ezen a két számon a rendezvény szervezőit éred el. Akkor szólj, ha olyan problémát észlelsz, amit azonnal kezelni kell. Amennyiben a probléma nem igényel sürgős megoldást, akkor keress egy szervezőt a fesztivál területén, vagy menj az infópulthoz.

A Waldorfesztre vásárolt jegy vagy bérlet megvásárlásával elfogadod, hogy az ott készült képeket a jövőben saját marketing tevékenységeinkre felhasználhatjuk, publikálhatjuk.

 

Programok

Mivel a programszervezés egy olyan szakma, hogy körülmények, programok tekintetében is bármikor jöhet olyan befolyásoló tényező, hogy a szervezők kénytelenek változtatni a meghirdetett terven, ezért a programváltoztatás jogát fenntartjuk. Természetesen nem szeretnénk változtatni mi sem, de ennek jogát fenntartjuk.

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartjuk, azonban előfordulhat olyan vis major eset, amikor rendkívüli helyzetre hivatkozva a szervezők, hatóságok megtiltják a rendezvény bizonyos szakaszaiban az üzemelést, programok megtartását, a személyi sérülések elkerülése érdekében. Ezekért a változásokért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni.

 

Biztonságos fesztiválozás

Jelenleg (2021.11.11.) nem látjuk még, milyen szabályzatot adnak  a rendezvények biztonságos működésére.  Programjaink szabad ég alatt lesznek megtartva, így kényelmes tere tud lenni mindenkinek! 

Ha bármilyen észrevételed van, építő jellegű kritikád, vagy javaslatod, oszd meg velünk az info@waldorfeszt.hu e-mail címen.


Köszönjük, hogy elfogadod és betartod a szabályokat! Érezd jól magad a Waldorfeszten!